tekstvoorbeelden

voorbeeld 1

Lasersnijden en laserlassen:
kwaliteit in precisiewerk

De afdeling Lasertechniek van Heijmans Industrie Services beschikt over ruim 10 jaar ervaring op het vlak van het lasersnijden, -lassen, -graveren en -markeren. Dankzij een grote mate van deskundigheid en technische know-how kan men ook in de laserbewerkingstechnologie veelzijdig en professioneel opereren. Kwaliteit moet snel geleverd kunnen worden, gecompliceerde opdrachten flexibel uitgevoerd. Dit geldt met name de branche van de materiaalbewerking, waar las- en snijwerk precisiewerk van het fijnste soort is. Hier is Heijmans Industrie Services uw specialist.

Innovatief denken leidt tot voortrekkersrol

Al in 1988 ontwierp en bouwde Heijmans Industrie Services zijn eigen laserinstallatie.

Vanuit de voor Heijmans typerende innovatiefilosofie werd een machine ontwikkeld waarmee effectief kon worden ingespeeld op de toen al groeiende vraag naar kwaliteitssnij- en laswerk. Met deze installatie voegde Heijmans een bijzondere discipline toe aan zijn uitgebreide dienstenpakket: het lassen van titaniumframes, een unicum in die tijd. Deze voortrekkersrol leidde ertoe dat Heijmans vaste leverancier werd van Akzo Nobel, waarvoor jarenlang titaniumframes van zo'n 2,5 bij 1,25m werden gelast. Inmiddels beschikt Heijmans over hoogwaardige C02-laserconfiguraties.

Interne kwaliteitsbewaking

Door jarenlange ervaring, research en voeling met de laatste stand van de techniek wordt het technische proces bij Heijmans intern streng bewaakt. Dankzij het werken met gekwalificeerd personeel kan het gehele proces optimaal begeleid worden. Door middel van het veelzijdige CAD/CAM-systeem worden snijwerk en graveerwerk tot in detail uitgetekend, zodat er weinig tijdverlies optreedt tussen de designfase en de productie. Mede dankzij de grote productiecapaciteit van de installaties kan Heijmans korte doorlooptijden van orders garanderen. Met optimale resultaten: uiterste nauwkeurigheid, hoge snijkwaliteit, geen oxydatie en geen vervorming van basismateriaal.

Gezond en veilig werken

Ook het belang van gezondheid en milieu worden in de Heijmans-filosofie benadrukt. Werken met lasers houdt automatisch in: veilig en gezond werken. Om die reden zijn de bewerkingstafels van de machines in afgesloten boxen geplaatst, ter bescherming van oog en huid tegen laserstraling. En doordat gewerkt wordt met goede afzuiginstallaties, worden metaaldampen en andere vrijkomende stoffen afgevangen, zodat er geen risico's ontstaan voor de gezondheid.

Markeren en graveren: scherpte in techniek

Met de volledig computergestuurde CO2-machines kunnen door Heijmans tal van materialen bewerkt worden: hout, kunststof, messing, staal, roestvaststaal, aluminium (roestvaststaal tot 10 mm, staal tot een dikte van 12 mm). Naast het snij- en laswerk, waarvoor Heijmans ook zelf ontwerpen kan leveren, wordt voor tal van opdrachtgevers ook een diversiteit aan markeer- en graveerwerk geleverd (logo's, teksten, nummers, codes, etc.) Heijmans Industrie Services is toeleverancier voor de meest uiteenlopende industrieën (petrochemie, machinebouw, plaatverwerkingsindustrie, lichttechnische en kunststofverwerkende industrieën).

voorbeeld 2

Identiteit door kwaliteit

Het kantoorverzamelgebouw IJsselwinde, op organische wijze ingevoegd in het kantorengebied Hanzepark bij Deventer - direct aan de A1 -, is een object van allure. Het T-vormige gebouw heeft een klassieke symmetrie. Aan weerszijden geflankeerd door zandkleurige bakstenen gevels, verleent de lichtgebogen middengevel, opgetrokken uit donkergroene natuursteen, het gebouw een introvert karakter. Tegelijk getuigt de uitstraling, door het gebruik van hoogwaardige materialen, van kwaliteit. De donkere glassoorten van de raampartijen, met een goede zonwerende kwaliteit en een goede lichtdoorlaatbaarheid, accentueren het geheel. Subtiel is de doorbreking van de horizontaliteit door een slanke zuilenrij bij de entree, voortgezet in een balustrade boven de middengevel.

Met een verrassend oog voor detail opteert de architect voor een ruime opzet, door een relatief brede middenpartij met daaronder een royale glaswand. Mede hierdoor ervaart de bezoeker op gepaste wijze een gevoel van luxe. Schuin naar de tourniquet verwijzende gevelstroken, aan weerszijden van de entreepartij, ondersteunen het gevoel van ruimtelijkheid en gastvrijheid.

Anticiperend op de tekenen van de toekomst, biedt het totale vloeroppervlak van 4214 m², verdeeld over 5 bouwlagen, een vrij indeelbare, multifunctionele ruimte voor kleine en grote organisaties. Flexibiliteit, afgestemd op meerdere kantoorvarianten.

Het gebouw is gunstig te bevoorraden via verticale transportpunten. De ruime parkeermogelijkheden, voor en achter, verhogen de bereikbaarheid van IJsselwinde. Esthetisch vormgegeven zijn de oprijstroken met mat-chromen leuningen bij de entree ten behoeve van rolstoelbezoekers en leveranciers.